مقاومت گوشی های هوشمند در برابر آب و گرد و خاک
میزان مقاومت گوشی های هوشمند یکسان نیست. گوشی های پرچم دار نسبت به گوشی های میان رده مقاومت بسیار بالایی دارند. شرکت هایی همچون اپل و سامسونگ تلاش کرده اند تا محصولاتی تولید کنند که بیشترین مقاومت را در برابر آب و گرد و خاک داشته باشد. اما اینکه مقاومت گوشی های هوشمند به چه صورت است، جای سوال دارد.
در حالی که برخی از کاربران گوشی های هوشمند ضد آب بر این نظر هستند که این محصولات صرفا جنبه تبلیغاتی دارند. اما برخی دیگر بر مقاومت گوشی های هوشمند تاکید زیادی دارند. به هر حال شرکت های سازنده میزان مقاومت گوشی های هوشمند و محصولات خود را مشخص کرده اند. در ادامه به بررسی دقیق تر میزان مقاومت این محصولات می پردازیم.
درجه IP چیست؟
IP به معنای میزان مقاومت گوشی های هوشمند در برابر است که با این علامت نشان داده می شود. اما این عدد اولین بار از کجا آمد؟
شرکت سونی یکی از کمپانی های بزرگ در زمینه تولید محصولات گجت و از جمله گوشی های همراه است. این شرکت در سال 2005 یک گوشی همراه به نام Canu502s را راهی بازار کرد. گفته می شود این محصول اول گوشی هوشمند ضدآب بود. مقاومت گوشی های هوشمند در برابر آب از این پس مورد نظر تولیدکنندگان قرار گرفت. این محصول به سیستم عامل سیمبین مجهز بود و به عنوان اولین اسمارت فون ضدآب شناخته شد. از این پس بود که مقاومت گوشی های هوشمند در بین کاربران و تولیدکنندگان رواج پیدا کرد.
درجه IP و معنی آن
درجه IP از عبارت کامل International Protection Rating به معنای درجه بین المللی محافظت گرفته شده است. این عدد همراه با 2 عدد نشان داده می شود. عدد اول بعد از علامت IP میزان مقاومت گوشی در برابر گرد و غبار را نشان می دهد. عدد دوم میزان مقاومت گوشی های هوشمند را نمایش می دهد.
این دو عدد بدون فاصله در کنار هم درج می شوند. همانن IP12 که به این معناست میزان مقاومت گوشی های هوشمند در برابر گرد و غبار 1 و در برابر میزان رطوبت 2 است. به این معنی که دستگاه تا عمق 2 متری می تواند در برابر آب مقاومت کند. هر چه عدد بالاتر می رود، مقاومت گوشی های هوشمند در برابر آب و گرد و غبار هم بیشتر است.
کمیسیون بین المللی الکترونیک موسوم به IEC این درجه بندی را پس از بررسی های متعدد از محصولات انجام می دهد. هر دستگاه پس از بررسی دقیق و براساس استانداردهای مشخص شده اعدادی را به خود اختصاص می دهد که کاربران با خواندن آن از روی جلد و خصوصیات متوجه می شوند.
در صورتی که دستگاه از سوی این کمیسیون مورد بررسی قرار نگیرد، در کنار حروف IP حرف X قرار داده می شود. در اینجا از ذکر اعداد خودداری می شود. کمیسیون بین المللی الکترونیک ضوابط خود را برای تمامی شرکت های تولیدکننده گوشی های همراه در نظر می گیرد و پس از بررسی و مطابقت به آنها نمره IP را اختصاص می دهد.