اتاق خبر

اطلاعات منتشر شده توسط سامسونگ درباره تراشه اکسینوس 9820

اواخر سال گذشته در آستانه‌ ی رونمایی از گلکسی اس ۱۰، سامسونگ با انتشار تصاویری به معرفی قابلیت‌ های تراشه اکسینوس 9820 پرداخته است که در قلب گلکسی اس ۱۰ به‌ عنوان نسل بعدی پرچم‌ دار سامسونگ قرار خواهد گرفت.

لازم است از جزییات مغز پردازنده این گوشی هوشمند چیزهای بیشتری بدانیم. نیروی محرکه‌ ی تحولِ بنیادین در تجربه‌ ی کاربری با گوشی‌ های هوشمند، توسط تراشه‌ ای انجام می‌شود که در دل آن گوشی نهفته است.

عبارت پردازنده‌ی تراشه اکسینوس 9820 از یک طراحی سه‌ خوشه‌ ای با آمیزه‌ ای از هسته‌ های سفارشی سامسونگ و عصاره‌ ی طراحی ARM به دست مصرف‌ کنندگان نهایی خواهد رسید است توضیحی است که شرکت سامسونگ با آن تراشه‌ ی جدید موبایل گلکسی اس ۱۰ خود را توصیف کرده است.

در تراشه مورد استفاده در گلکسی اس 10 سامسونگ اجرای وظایف سنگین به دو هسته‌ ی M4 محول شده است که ۲۰ درصد  از هسته‌ های M3 سال قبلِ سامسونگ سریع‌ تر می باشند. از این رو در این تراشه از دو هسته‌ ی Cortex-A75 برای رسیدن به سطح کارایی و توان مصرفی بهینه و چهار هسته‌ ی A55 برای انجام وظایف سبک‌ تر استفاده می‌شود.

پردازنده گرافیکی تراشه اکسینوس 9820

پردازنده‌ ی این تراشه با نام Mali-G76 با بهره گیری از طراحی ۱۲ هسته‌ ای از پردازنده‌ ی اصلی پیشی گرفته در کل ۴۰ درصد سریع‌ تر از پردازنده‌ ی گرافیکی گلکسی اس ۹ عمل می‌کند.

لازم به ذکر است که گلکسی اس ۹ سامسونگ از یک پردازنده‌ ی گرافیکی ۱۸ هسته‌ ای استفاده می‌کرد؛ با این وجود هر هسته‌ ی Mali-G76 در مقایسه با G72 از تعداد واحد اجرایی دو برابر بیشتر برخوردار می باشد. در نتیجه تقریباً هر هسته‌ ی پردازنده‌ ی گرافیکی گلکسی اس ۱۰ را می‌توان معادل دو هسته‌ ی پردازنده‌ ی گلکسی اس ۹ سامسونگ در نظر گرفت.

مطالعه بیشتر:  تغییرات سیستم حرارتی آیفون ۱۶ اپل‎

همچنین از پروسه‌ ی ساخت جدید 8nm LPP برای ساخت تراشه اکسینوس 9820 استفاده شده است که در مقایسه با پروسه‌ ی ساخت 10nm LPP سال گذشته‌ ی سامسونگ، ۱۰٪ توان مصرفی کمتری دارد.

تراشه‌ ی جدید مورد استفاده در سامسونگ از ۵ ماژول دوربین پشتیبانی می‌کند که همین امر امکان کار با نسل جدید گوشی‌ های هوشمند با چیدمانی از چند دوربین را فراهم می سازد. این تراشه امکان ضبط ویدیو های 8K با استفاده از کدک 10bit HEVC را دارد.

از آنجایی که با تجهیز گوشی‌ های هوشمند به نمایشگر های 8K سال‌ ها فاصله داریم؛ تراشه‌ ی گلکسی اس ۱۰ سامسونگ بیشتر بر بهینه‌ سازی پشتیبانی خود از نمایشگر های 4K تمرکز دارد. امکان کار با نمایشگر های 4K با قابلیت + HDR10 و Dynamic Tone Mapping از دیگر مزیت های این تراشه می باشد.

واحد پردازش تراشه اکسینوس 9820

چون هوش مصنوعی به ضرورتی غیر قابل انکار در عصر حاضر تبدیل شده، واحد پردازش عصبی NPU در تراشه‌ ی گلکسی اس ۱۰ سامسونگ ۷ برابر سریع‌ تر از واحد استفاده شده در گلکسی اس ۹ می باشد. با استفاده از این واحد پردازشی امکان اجرای وظایف یادگیری ماشین بدون نیاز به اتصال آنلاین و تنها بر پایه‌ ی سخت‌ افزار داخلی به صورت سریعتر و امن تر فراهم می شود.

با توجه به مجهز شدن تراشه اکسینوس 9820 به مودم LTE-Advanced Pro با پشتیبانی از LTE cat.20 امکان دستیابی به سرعت‌ های دانلودی تا ۲ گیگابایت بر ثانیه فراهم می شود. همچنین برای اتصال به شبکه‌ در گوشی‌ های 5G، مودم ۵۱۰۰ در تراشه اکسینوس 9820 جایگزین مودم یاد شده خواهد شد.

Rate this post

محمد کیانی

مدیر و موسس سایت تهران جانبی. بیش از ۱۰ سال تجربه فروش عمده لوازم جانبی موبایل در تهران و سراسر ایران به صورت اینترنتی و حضوری. در وبلاگ تهران جانبی سعی میکنم از تجربیات خودم در زمینه لوازم جانبی موبایل بیشتر بنویسم.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا